5 обов’язкових місць для відвідування в Одесі

Палац Толстих

Шикарний палац, розташований на Сабанеєвому мосту, досі приваблює погляди як туристів, так і мешканців міста. Архітектор цього розкішного будинку – усім відомий Франц Боффо, автор десятка будівель, що прикрашають Одесу вже багато років. Палац Толстих нині відомий як «Будинок вчених». Майже все тут залишилось у первісному вигляді. Пишні інтер'єри, багате оздоблення – все це дуже приваблює відвідувачів. Краса мармурової та білої залів, горіхової, шовкової та дерев’яної вітальні зачаровують. Кажуть, що іноді в білому залі палацу, який відводився під проведення балів, можна побачити привид графині, що вальсує. Ваш погляд захопить неймовірно шикарний рояль, який був колись володінням відомого угорського композитора Ференца Ліста.

На території будівлі (у саду палацу) розташований елегантний ресторан «Сабанєєв» з романтичною атмосферою та вишуканими стравами для найвибагливіших гостей.

Одеський театр опери та балету

Легенда театрального життя України, одне з найулюбленіших місць відпочинку одеситів та гостей міста. Національний академічний театр опери та балету, розташований у самому центрі Одеси. Одеський театр опери та балету, збудований тим Рішельє - краса та велич фасаду старовинної Одеси, а за своїм плануванням та технічними даними, будівля не поступається найкращим у Європі. Не менш шикарне і внутрішнє оздоблення. Зал для глядачів, декорований у стилі пізнього французького бароко не тільки неймовірно гарний, а й функціональний. Неймовірна акустика створюється підковоподібною конструкцією будівлі. Тільки уявіть: слова акторів, вимовлені навіть пошепки, чудово чутні в усіх куточках зали, місткість якого — понад 1507 глядачів! "Жизель", "Лускунчик", "Лебедине озеро", "Кармен", "Спляча красуня", "Дон Кіхот", "Наталка-Полтавка" та інші, всесвітньо відомі театральні постановки, що стали історією, оживають на сцені Театру опери.

Також тут проходять усі знакові та масштабні заходи міста:

- концерти зірок української та світової сцени;

- виступи легенд опери та балету;

- симфонічні концерти, зокрема, органні;

- творчі та ювілейні вечори;

- ефектні 3D-шоу;

- різноманітні фестивалі.

Пасаж

«Пасаж» вже більше століття є одним із символів Одеси. Цей шикарний будинок прикрашає центральну частину нашого міста з 1899 року. Збудували його за проектом відомого та неймовірно талановитого архітектора Л. Влодека. Шикарна будівля 19 століття знаходиться на перетині Преображенської та Дерибасівської вулиць. У Пасажі з його банями зі скла, барочними скульптурними композиціями на фасадах і химерними арками-вікнами, розташовуються крамниці, ресторани (у тому числі справжній ірландський ПАБ), автентичні кав’ярні, які неймовірно схожі на типові французькі заклади, криті торгові ряди та готель. Важливо відзначити, що завдяки непосильній праці працівників будівництво Пасажу тривало лише 2 роки. Статую Фортуни, яка сидить на кораблі, можна побачити, якщо входити до торгового центра з боку вулиці Дерибасівської. Вона задумливо дивиться в морську далечінь, тримаючи в руці смолоскип, яким, здається, освітлює собі шлях. Якщо ж Ви маєте намір потрапити до будівлі з боку Преображенської вулиці, то на Ваш погляд стане статуя Меркурія на потязі. І це лише дві з численних скульптур, що наповнюють будівлю «Пасажу». Не можна навіть передати, наскільки вони всі прекрасні, кожна з них має незвичайну витонченість. Архітектура будівлі зачаровує, вона поєднує у собі пластичний модерн, бароко та витончену класику. Багато скульптур спостерігатимуть за Вами з усіх боків і затримуватимуть на собі увагу своєю надзвичайною красою. Слід сказати, що «Пасаж» є єдиною будівлею Одеси, а можливо і всього світу, на даху якого знаходиться паровоз.

 

Рынок «Привіз»

Побувати в Одесі та не відвідати знаменитий одеський ринок «Привіз» – можна вважати, що тоді в Одесі ви не були!

"Привіз" - це не зовсім звичайний базар, це особливість та визначна пам'ятка міста. Так, це базар у прямому значенні цього слова, але, як кажуть одесити, «там можна купити все і ще трохи». Це душа та серце Одеси! Сюди приїжджають із будь-яких районів міста, а гості міста ходять, як на екскурсію. "Привіз" має історію. Він завжди славився величезним вибором товарів, причому як дорогих, і дешевих, і, звісно, ​​чисельністю покупців. Одесити твердої думки, що саме на цьому базарі народилася справжня одеська мова. В Одесі завжди проживає велика кількість людей абсолютно різних національностей і тому одеська мова є багато культурною сумішшю української, російської, єврейської та інших мов. Краєзнавці запевняють, що ще до революції саме на «Привозі» вже відповідали на питання, бажали здоров'я і завжди були в курсі всіх новин. На «Привозі» можна безкоштовно поснідати, пообідати і, якщо встигнете, ще й повечеряти. Пробувати та вибирати на свій смак можна все. Тому відчути одеський колорит, скуштувати найсвіжіші та найсмачніші продукти, купити «фірмову річ», пошиту на Малій Арнаутській. Любителям живого спілкування та свіжих продуктів рекомендуємо.

 

Катакомба Кантакузена

Найбільший плюс цього музею, що до нього можна потрапити, не залишаючи центру міста і не витрачаючи час на дорогу. Іншими словами, це версія "лайт", яка відмінно підійде туристам з дітьми і тим, хто не готовий до довгих маршрутів. Цей музей розташувався у старовинній каменоломні Карантинної балки. По зручних щаблях туристи опускаються приблизно на 12 метрів під землю. Колись, на початку 19 століття, тут велися розробки каменю, і довжина виробітку становила майже 100 метрів.

Експозиція розповість про минуле каменедобувачів, про їхню нелегку працю і дозволить побачити знахідки, які подарувала земля. А також дізнатися про історію того, чиїм ім'ям названі ці катакомби.

Одеса – одне з найдивовижніших місць України, популярність якого зростає з кожним роком. Це місто ніколи не спить і тут завжди є на що подивитися. Навіть якщо ви ніколи не мріяли жити біля моря, приїхати до Одеси варто обов'язково. Місцевий колорит, безмежне Чорне море та смачна бессарабська кухня не залишать байдужим жодного туриста.

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами