Оригінальна екскурсія, частина 1

Що ж, ось і настав час для екскурсії. Точніше — для серії екскурсій по Одесі.

Але ми не полюбляємо клішовані популярні серед туристів місця, і тому сподіваємося, що відкриємо для вас щось новеньке.

Одеса доволі цікава та багатогранна: тут тобі й старовинна архітектура, сучасні торгові центри, харизматичні учасники дорожнього руху, особистості, які буквально стали легендами (це ми зараз про ту саму, яка «Америка заметает следы») та усілякі інші колоритні риси нашого міста.

І є питаннячко: куди повести родичів? Що їм показати? Привоз? Морвокзал? Чи може якийсь собор або «одеський дворік»? А ось і ні! Будь ласка, давайте без банальностей, вам з цими людьми ще спілкуватися.

На «Привоз» ми не підемо, бо що ми там не бачили? А от відправитися на Приморський бульвар та прогулятися під тінню каштанів — це залюбки. Як дійдете до Воронцовського палацу, розвертайтеся та спускайтеся у Грецький парк. Пройдіться ним, подивіться на фонтан «Початок початків», який зробив одеський скульптор Михайло Рева. Вийдіть на Потьомкінські сходи, прямо на оглядовий майданчик: сходинок досі 192. А попереду — Стамбульський парк, який був збудований на честь 20-річчя побратимства Одеси й Стамбула.

Обов’язково варто пройти біля мерії, згадати, чому пам’ятник Пушкіну встановлено саме спиною до будівлі, посміхнутися та піднятися до Оперного театру. Але так: тут буде дуже багато туристів, проте й театр один з найгарніших у світі. Подивилися, сфотографувалися, пішли далі. «Вгору» по Ланжеронівській — то буде Горсад, а як спуститися вниз — Одеська Алея Зірок, де вам і Саша Чорний, і Давид Ойстрах, і Віра Холодна...

В Горсаду на нас чекають літні одесити, які танцюють вечорами під супроводом живої музики. І, звісно ж, Дерибасівська! Але не варто відразу мчати до Пасажу Менделевича, гайда подивимось на найстарішу будівлю у місті, яку збудовано у 1798 році, — дім Фелікса де Рібаса, молодшого брата Жозепа де Рібаса.

А поїсти… з цим ви самостійно впораєтеся, адже хтось захоче до «Гамбрінуса», хтось — у «Два Карли». Може вирішите завітати до «Франзолі» або у «КлараБару». Ну а ми, мабуть, сходимо на Маяковського в «Фіш&Кіш», отримаємо задоволення від рапанів і підемо готувати матеріали для екскурсії. Адже скоро літо, родичі приїдуть.

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами