Секрети і тонкощі: як працювати з booking.com

«Що може трапитись, якщо оплачувати бронь не своєю карткою?» — запитаєте ви. Наша знайома також не знала.

Після бронювання готельного номера на своє ім’я, Юля скористувалася кредиткою свого друга. Проте ситуація трохи вийшла з-під контролю. Представникам готелю здалося підозрілим, що ім’я власника картки та ім’я гостя різні. Та аби зробити все заради своєї безпеки та запобігти можливе шахрайство, вони подзвонили та попросили підтвердити платіж. Для цього треба було продублювати у спеціальній формі-анкеті дані картки, навіть CVV-код.

Та тут почалося найцікавіше. Представники будь-якого з присутніх банків в один голос попереджають: «Ніколи не кажіть нікому свої дані». Тому, звісно ж, Юля навідріз відмовилася надавати конфіденційну інформацію. По той бік телефону завіряти, що «все ОК, це лише формальність, адже треба лише назвати цифри 734». (Аби ви розуміли — це якраз той самий CVV-код з картки друга.)

Ще одна карта

Взагалі саме ця ситуація і спонукала нас розповісти вам про тонкощі та правила роботи з платформою booking.com. Говорячи чесно, сервіс зберігаю ваші дані у безпеці, та передає їх лише тому готель, який ви особисто забронювали. Але трапляється будь-що, та й недобросовісних людей у світі дуже багато. Тому правило #1: заведіть додаткову картку для платежів в он-лайні. На ній має бути ліміт у звичайний час, наприклад, 10 гривень, а при необхідності забронювати готель збільште його на стільки, скільки ви збираєтеся витратити на бронювання номеру.

Подібна нехитра схема ускладнить процес отримання готівки з вашого рахунку тим шахраям, які намагатимуться вас обікрасти.

Тонкощі роботи

Booking.com — це сервіс, де зібрані готелі на будь-який смак та колір. Представники готельних бізнесів демонструють свої пропозиції, а гості проглядають варіанти, обирають той, який найбільше відповідає вимогам, та бронюють.

Основний процес бронювання відбувається на ресурсі, тому може здаватися, що booking і несе відповідальність за замовлення. Але це не відповідає дійсності: букінг — лише посередник між клієнтом та готелем.

Іншими словами, booking.com лише збирає пропозиції для туристів та потім надає інформацію щодо бронювання готелю. Все інше, від вартості та до занесення коректних даних, лягає на плечі представників готелю.

У такому випадку, звісно, можна мимоволі й задуматись: тож, може, краще винайняти квартиру?

Конспірологія та готель

Готель може вимагати дані вашої картки, якщо під час бронювання ви обрали передоплату. Це необхідно, аби готель зняв кошти за проживання.

Якщо обрати післяплату, тоді готель надає вам так звану гарантію бронювання. Іншими словами: вам нададуть кімнату, якщо ви пообіцяєте за неї розрахуватися. Гарантія може підкріплюватися репутацією готелю та власне системою booking.com. Але тут працює правило #2: якщо клієнт забув повідомити про скасування бронювання або зробив це, але запізно, тоді він буде зобов’язаний сплатити штраф.

Саме тому готелю необхідні дані вашої кредитної картки.

Варіанти

Під час внесення на сайт booking.com ваші дані передаються через протокол, який захищає все від шахраїв, які не зможуть нічого розшифрувати. Більшу небезпеку викликає той момент, коли готель отримує дані.

Правило #3: передоплата безпосередньо готелю. Ви завжди зможете запустити пошук з фільтром «Бронювання без кредитної карти», відсортувавши лише ті пропозиції, де є можливість оформити бронювання без кредитки. Аби гарантувати бронь, представники готелю запропонують вам зробити переказ грошей на банківську картку. Таким чином ніхто не дізнається ваших даних.

Наприклад, хостел Friday (один з хостелів мережі Ribas Hotels Group) пропонує таку можливість своїм гостям. Після бронювання з клієнтом зв’яжеться менеджер та попросить внести передоплату будь-яким зручним методом.

Підсумок

Звісно, перейматися — це нормально, особливо, якщо це стосується своїх кровно зароблених. Але це зовсім не означає, що варто перестати довіряти та піддатися тотальній теорії змови.

Ваші дані будуть у безпеці лише з вами — так. Але багато готелів, зокрема мережа Ribas Hotels Group, із задоволенням йдуть назустріч своїм гостям. Тому іноді ви можете сміливо звертатися безпосередньо до готелю з проханням забронювати номер. Так вже напевно буде спокійніше.

Гарного відпочинку!

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами