Кращі лижні траси для новачків та проффесіоналів

Сучасні гірськолижні курорти – це не просто кілька спусків, ковзанок та лижі зі сноубордами напрокат, а справжні зимові містечка з численними готелями, канатними дорогами, зимовими атракціонами, різними трасами для різноманітних зимових видів спорту.

Європа по праву вважається осередком найкращих гірськолижних курортів, які варіюються в ціні, умовах та різноманітності активностей. Та не слід забувати і про можливості рідної країни.

Для усіх рівнів підготовки:

Буковель, Україна– відпочинок європейського рівня у Карпатах

Для українців Буковель виступає синонімом найвищої якості. Комплекс знаходиться між трьома гірськими вершинами – Довга, Чорна Клева та Буковель, вистою на 920 метрів над рівнем моря. Сезон починається з грудня і триває до квітня, адже завдяки сніговим гарматам та обладнанню для вирівнювання трас ідеальний стан поверхні підтримується навіть із приходом весни. На трасах передбачено освітлення, завдяки якому можна продовжувати розваги у темну пору доби.

Розглядаючи гірськолижні курорти України, варто зауважити, що Буковель підійде як недосвідченим новачкам та любителям, так і професіоналам. Сумарна довжина гірських спусків сягає 50 кілометрів. Усього обладнано 62 спуски з різними рівнями складності, найлегші, серед яких виділені синім кольором. Траси середньої складності відзначають червоним, а маршрути професіоналів – чорним. Буковель вирізняється своєю розвиненою продуманою інфраструктурою. На території комплексу працюють скі-бари, а взяти уроки катання на лижах можна у гірськолижній школі.

Кицбюель, Австрія

Кітцбюель – затишне старовинне містечко, розташоване у східній частині землі Тіроль. Цей зимовий курорт є одним з найвідоміших і найстаріших не лише Альп, а й світу. У ньому поєднуються класичні тірольські сільські будиночки з дизайнерськими бутіками міжнародних брендів. Кітцбюель – це 7 лижних регіонів з єдиним скіпасом, який дає можливість отримати доступ до 350 підйомників та 1000 км трас. Найпопулярніше тут лижне сафарі Кітцбюель-Рестерхеє протяжністю 164 км включає 52 траси. Тут же розташовані знаменита гірськолижна траса етапу кубка світу Streif та вражаючий сноубордпарк "Райський сад". Одна з найбільших у світі мереж гірськолижних трас завдовжки близько 120 км дозволяє випробувати свої сили любителям лижного катання будь-якого рівня майстерності. Всі маршрути, розташовані поблизу Кітцбюеля, проходять дивовижними мальовничими місцями. Фантастичний сніговий покрив - це ще не вся краса гірськолижного курорту. Найвідоміші гірськолижники світу щороку у січні приїжджають у це історичне місто для участі у лижних перегонах Ханенкам. Легендарна траса швидкісного спуску Ханенкам в австрійському Кітцбюелі вже давно вважається "класикою" гірськолижного спорту, але досі має славу найскладнішої траси у світі. Це справжнє випробування для спортсмена, що мчить на вузьких гірських гірських лижах зі швидкістю понад 100 км/год.

Закопане, Польща

Курорт Закопане знаходиться неподалік кордону зі Словаччиною, в улоговині Татрських гір. Це місце ще називають північною столицею Польщі. Центр міста розташований на висоті 840 м над рівнем моря.

Прекрасні кліматичні умови, унікальна природа, свіже повітря, насичене цілющим бальзамом хвойних лісів, що ростуть по схилах гір і містять мікроелементи та ефірні олії, є ідеальним для людей із проблемами здоров'я.

У Закопані виділяють три головні райони катання – Каспрови Верх, Губалувка та Носаль. Основний, найвищий та з гарантованим снігом – Каспрови Верх (1988 м) розташований на схилах головного Татранського хребта на південь від курорту. На захід від міста витягнувся довгий хребет Губалувка (1120 м), а змагання з слалому зазвичай проводяться на невеликому, досить крутому схилі Носаль (930-1135 м).

Вершина Каспрови Верх (1988 м) у головному хребті Високих Татр знаходиться на кордоні Польщі та Словаччини. Північний і північно-східний схили Каспрового Верху - це, по суті, основний і єдиний у Польщі високогірний район катання, найпопулярніший, але й багатолюдний. Його схили відносять до категорії складних, частина трас має сертифікати FIS (відповідність Міжнародної федерації лижного спорту). Лижний сезон на схилах Каспрового Верху офіційно починається з листопада та за сприятливих умов триває до початку травня.

Більшість трас для середнього та професіонального рівня підготовки:

Драгобрат, Україна

Розглядаючи найкращі гірськолижні курорти України, не можна не згадати про Драгобрат. Лижна база знаходиться на великій відстані від селищ, що дозволяє повніше відчути дивовижну природу та подихати свіжим гірським повітрям. Комплекс розташувався в оточенні гір на висоті 1500 метрів, тому придатний для катання сніг тут тримається з листопада по травень і зберігається навіть у ті періоди, коли в інших місцях сніговий покрив вже відсутній. Серед гірськолижних курортів України в Карпатах Драгобрат вважають найкрасивішим та найвисокогірнішим. Його можна знайти біля схилу гори Стіг, яка височить у точці переходу кліматичних поясів від хвойних лісів у зону високогірних лугів.

Тут обладнано 20 трас із перепадом висот до 500 метрів завдовжки від 300 до 2000 метрів, сумарна довжина яких досягає близько 10 км. На курорті передбачені фрістайл-траси світового значення. Деякі з них прокладені прямо через ліс.

Драгобрат – відмінне місце для екстремалів, але для сімейного відпочинку порадити цей комплекс складно, адже інфраструктура для сімейного відпочинку тут розвинена недостатньо, а сама точка залишається однією з найважчих у Карпатах.

Верб’є, Швейцарія

Гірськолижний курорт Верб'є – найвідоміше місце активного відпочинку у регіоні "Чотири долини" у Швейцарії. Це місце дуже пощастило з розташуванням: завдяки висоті сніг зберігається протягом усього курортного сезону, а тамтешні рельєфи дають широкі можливості для фрірайду і експертного спуску. Вважається, що на траси Верб'є найкраще вирушати екстремалам середнього та єкспетного рівня. Сама за себе каже і друга назва курорту – "Мекка фрірайда".

Курорт Верб'є розташований на висоті 1500 м поруч із вершиною Гран Сен Бернар між Маттерхорном і Монбланом, у франкомовній частині кантона Валі. Курорт розташований у гірській долині Бань (Bagnes), звідки відкриваються чудова панорама на альпійські масиви та гору Монблан, яка отримала три зірки гіда Мішлен.

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами