Не забути: 10 важливих речей у подорож

Відправляєтеся в подорож? Супер! Ми підготували для вас особливий чек-лист, де абсолютно точно не буде тих самих банальних пунктів про те, як важливо не забути покласти з собою документи та змінні шкарпетки. Наш список призначений допомогти правильно емоційно підготуватися до майбутнього шляху.

Добірок з універсальними порадами та лайфхаками для туристів неймовірно багато. Але ось дійсно слушних серед них, на жаль, мало. Кожен з таких списків переслідує свої мотиви, його складають, спираючись на власні погляди. Ми ж хотіли надати якісь універсальні поради, що дійсно допоможуть вам в будь-якій подорожі.

Внутрішній голос

Потреби кожної людини індивідуальні, і це цілком нормально. Не варто панікувати, якщо ваші уподобання не збігаються з бажаннями вашого партнера, або кращих друзів, навіть якщо такого ніколи не траплялося. Змінювати свої плани заради інших на шкоду собі, роблячи те, чого вам зовсім не хочеться — справа не благородна, та взагалі не має ніякого сенсу. Пам'ятайте, що ви відправляєтеся у подорож виключно за позитивними емоціями, а не тільки для того, щоб розважати інших

Перед початком шляху обов'язково обговоріть всі свої плани та побажання. І просто пам'ятайте, що один день, проведений нарізно — це звичайна практика, адже так кожен зможе робити те, що заманеться особисто йому. А поділитися пережитими за день емоціями та кумедними історіями можна в затишному ресторані за вечерею.

Взаємоповага

У світі існують сотні різних культур, кожна з яких має свої традиції та звичаї. І тут слід розуміти, що ставити себе на щабель вище інших не варто. Стереотипи та забобони давно стали пережитками минулого. Постарайтеся не висловлювати відкрито свою думку та обурення з того чи іншого приводу, а просто пам'ятайте, що для когось ви також можете виявитися «дивним». Краще спробуйте звільнитися від забобонів і детальніше вивчити, а головне — зрозуміти нову для себе культуру.

Радимо перед поїздкою в далекі країни вивчити історію і заглибитися в традиції народу. Після прибуття — поспілкуйтеся з місцевими жителями, ставте питання, які вас цікавлять, адже тільки так ви дізнаєтеся, які саме тут люди, як тут живеться і, швидше за все, вас навчать багатьох цікавих речей.

Чужа культура може шокувати — факт. Але не варто розповідати іншим, що вони неправильно (виключно за вашими мірками) живуть.

Одна наша добра знайома після університету вирішила відправитися в кругосвітню подорож. Звичайно ж, частина маршруту пролягала через територію деяких африканських земель, де досі люди живуть племенами. Її настільки сильно вразив їх життєвий лад, що вона провела з ними кілька днів, паралельно транслюючи все в соціальні мережі. Вона демонструвала підписникам, що там живуть зовсім не відсталі аборигени, а цілком цивілізовані люди, які просто вирішили не змінювати звичний для них спосіб життя. І тепер ми знаємо, що багато племен одягаються у звичайний одяг, а не ходять у пов'язках на стегнах, як в стародавні часи.

Якщо вас сильно вразило побачене і вам дуже хочеться змінити їх життя на краще, то дізнайтеся, що ви реально можете для них зробити. Сучасні блага цивілізації дозволяють нам надавати інформаційну підтримку буквально за допомогою одного кліку. Розкажіть про свої переживання на своїй сторінці у соцмережі, приєднайте до розв'язання проблеми громадськість, небайдужі люди точно знайдуться.

Ставтеся до речей простіше

Зараз йде мова не про те, щоб витратити всі гроші в перший день подорожі, а про те, що не варто боятися розлучатися з речами. Те, що ви брали з собою в поїздку, може виявитися лише тягарем, який займає місце. Наприклад, якщо ваша поїздка підходить до кінця, залиште медикаменти в аптечці хостелу. Дуже часто наші гості в Friday залишають продукти, які не швидко псуються, для інших зголоднілих мандрівників. Це цілком нормально, і навіть дуже приємно, що про тебе піклуються. Або, може, у вас залишилися дрібні гроші в валюті, яку немає сенсу обмінювати: віддайте їх тому, кому це може допомогти.

Страхування

Кожна подорож — це відповідальність. Пам'ятайте, що ви їдете за приємними емоціями, відпочинком і яскравими спогадами, а це означає, що варто заздалегідь продумати всі дрібниці, кілька разів перевірити багаж і всі потрібні документи. І, звичайно ж, заздалегідь купите страхування.

Запасний план

Ваша подорож може бути розписана похвилинно і продумана до дрібниць, але форс-мажори ніхто не скасовував і до них потрібно готуватися заздалегідь. Погана погода, перенесення рейсу, локальні свята — занадто багато підводного каміння, яке може зіпсувати вам настрій. Що робити? Радимо вам з самого початку розробити план Б і придумати, чим ви займетеся на випадок, якщо щось піде не за планом. У випадку ж з затримкою або скасуванням рейсу, не варто панікувати, адже ви маєте право отримати компенсацію за незручності.

Самоповага

Мандрівники — особливо популярна мішень для маніпулювання і шахрайства, особливо на популярних курортах. Згадайте хоча б ті десятки історій ваших знайомих, яких везли з аеропорту в готель 10 хвилин, а зажадали за дорогу аж 20 баксів. Не бійтеся відстоювати свої інтереси в будь-якій ситуації. Той факт, що ви турист, не дає права вимагати від вас у два рази більше грошей за розваги.

А ще страшенно дратують стереотипи. Наприклад, що українці п'ють дуже багато. Прикро таке чути? Звичайно. Чи варто з цим боротися? Безсумнівно! З чого почати? Наприклад, не сильно налягати на алкоголь в all-inclusive.

Охорона здоров’я

Пам'ятаєте ті застарілі методи народної медицини, які заповіла вам бабуся? Забудьте їх, відкладіть на дальню полицю, в подорож ми з собою їх не беремо. Звичайно так, від подорожника дійсно зупиняється кров, але разом з цим у відкриту рану гарантовано потрапить інфекція. Опіки ні в якому разі не можна мазати маслом, це перекриває доступ кисню до рани, а пошкоджені суглоби не можна прогрівати, це тільки посилить біль.

Ретельно підготуйтеся до всіх можливих ризиків в подорожі: екзотична флора і фауна може неоднозначно вплинути на ваш організм, а рясні сонячні ванни — і зовсім довести до лікарні. Якщо у вас є хронічні захворювання, то перед поїздкою обов'язково проконсультуйтеся з вашим лікарем. І, так, медикаменти — це не те, на чому варто економити місце в багажі.

Щеплення

Якщо ви плануєте побувати в країнах з різко іншим кліматом — проконсультуйтеся з лікарем, можливо він порекомендує зробити вакцинацію. Наприклад, дуже поширена вимога про надання довідки про щеплення проти сказу або жовтої лихоманки. Роблять їх приблизно за один-два місяці до поїздки, щоб у вас встиг виробитися імунітет.

Дещо для себе

Будь-яка поїздка — це стрес. Навіть якщо ви відправляєтеся в країну, де вже встигли побувати, почуття легкої тривоги чи обійде вас стороною. Не забудьте залишити місце у вашому багажі для цього заповітного «дечого», і візьміть з собою свій талісман, улюблену книгу або іграшку. Такі речі відмінно допомагають повернути нам комфорт і рівновагу в стресових ситуаціях.

І не варто боятися, що ви його забудете. Адже багато готелів, наприклад у мережі Ribas, дбають про такі речі, і з радістю повернуть вам забутий в номері талісман.

Уміння сміятися

Один з найважливіших пунктів в нашому списку, який абсолютно точно допоможе вам отримати масу задоволення від майбутньої подорожі. Сміх — це захисна реакція нашого організму. Пам'ятайте, що через вміння посміятися над собою і над ситуацією, ми боремося зі стресом, нівелюючи його. Сміх долає нашу скутість і страхи, дозволяючи розслабитися. А ще так набагато легше подолати мовний бар'єр і заводити нові знайомства, ми перевіряли на особистому досвіді.

До подорожей завжди потрібно підходити з відповідальністю, але це не означає, що потрібно боятися невідомості та тих клопотів, які несуть за собою поїздки. Не позбавляйте себе задоволення відвідати далекі країни, добряче відпочити від міської суєти й отримати масу позитивних емоцій. Тому ми закликаємо вас: ніколи нічого не бійтеся! Хочете відправитися в самотню навколосвітню подорож? Вперед! А ми будемо намагатися підказувати вам, як правильно її організувати. Тільки не забудьте звіритися з нашим невеликим чек-листом.

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами