Подорож Херсонщиною

Херсонщина — кавунова столиця України, місце контрастів, легендарної архітектури та молодіжних просторів. Тут хотів служити сам Наполеон, а це багато значить. Що цікавого можна подивитися в такому, здавалося б, звичайному місті Херсоні?

Мережа готелів Ribas Hotels підготувала для вас дійсно цікаві місця. Ми з командою відвідали Херсон, щоб відшукати найкращі плейси, які варті вашої уваги та часу.

Отже, починати знайомство з Херсонщиною радимо з унікального місця під назвою Play Hotel by Ribas, щоб залишити свої речі, перекусити і відправитися в захоплюючу подорож незвіданими місцями.

Мережа готелів Рібас тільки-но відкрила двері новенького готелю «Плей». Херсон також з'явився в нашій скарбничці, чому ми дуже раді. Але ще більше раді приймати своїх перших гостей.

Отже, що подивитися в Херсоні:

ПАРК «ХЕРСОНСЬКА ФОРТЕЦЯ»

Починати знайомство з містом варто з першої споруди Херсонщини — Очаківських воріт. Вони відкривають фортецю і заслужено названі однією з найвідоміших визначних пам'яток міста.

Очаківські ворота

Дивовижно те, що їм вже більше 240 років! Як і Московським воротам — іншій важливій споруді Херсона. Загалом, це місце пов'язує минуле і сьогодення воєдино. І це вражає.

Хоча ні. Що дійсно вражає і навіть дивує, так це те, що Херсонська фортеця була побудована до самого міста. Зазвичай фортеці будують з метою захисту міста, але не в цьому випадку. Тут побудували фортецю, і для того, щоб вона функціонувала побудували місто. Тобто, Херсон став захистом і охороною цим тріумфальним спорудам, а не навпаки. Тепер ви зможете розповісти про це таким же туристам, як і ви!

Продовжимо подорож. Якщо від воріт пройтися через тінистий парк, то ви потрапите прямо до Катерининському собору.

Свято-Катерининський собор

Завдяки Катерині Великій в 1778 році Херсон і з'явився на карті. Ця подія послужила відмінним приводом звести собор.

Фактурні, рельєфні колони, двохсотрічна історія і доглянута квітуча місцевість робить цей собор привабливим для туристів. Ідеальна територія для спокійного відпочинку.

233 роки тому тут бувала і сама імператриця. Тому, собор дійсно варто відвідати і вам.

ХЕРСОНСЬКІ ПЛАВНІ

Невелика довідка: плавні — це величезна, заболочена територія дельти Дніпра, яка розбивається на рукави і маленькі протоки, утворюючи острови. Якраз на місці злиття Дніпра з одним із великих рукавів і стоїть Херсон.

А ще, це відмінне місце для драйвового відпочинку. Орендуйте катер, (або водне таксі, як його ще називають) і вирушайте дивитися на ціле місто на воді. Тут розташовані десятки будинків, до яких дістатися можна тільки на човні. Мальовниче місце нагадує Венецію або навіть Амазонку.

З одного боку дика природа, а з іншого — порт. Місто контрастів в повній красі.

Аааа! Мало не забули — обов'язково повечеряйте в ресторані на воді. Таксист підкаже вам дорогу.

ПОРТ ХЕРСОНА

Тут регулярно ходять теплоходи і можна споглядати Дніпро у всій його красі. Порт зберіг дух мореплавства, але трохи втратив зовнішній вигляд. Після Одеси цей порт, на жаль, вражає хіба що своєю розрухою. Але Дніпро гарна завжди, що б його не оточувало.

КРАЄЗНАВЧИЙ МУЗЕЙ

«І що тут незвичайного?», — запитаєте ви. А ми відповімо: тут живе справжній скелет вусатого кита фінвала. Довжина його 26 метрів. Привезений в 1960 році випускниками морехідного училища, які дуже вдало з'їздили на рибалку.

P.S. Не турбуйтесь, звичайно це була не рибалка. А ось звідки був привезений в Херсон кит і навіщо — розповість гід при музеї.

Колоритний перекус:

З місцевої кухні спробуйте кавун на грилі. Подається зі спеціями та сиром — мабуть, найбільш незвичайна страва Херсона.

А замість магнітів на холодильник в якості сувенірів захопіть кавуновий мед. Теж не чули? Тоді місту точно буде чим вас здивувати.

КРЕАТИВНИЙ ПРОСТІР URBAN CAD

Ну а якщо ви шанувальник сучасної творчості, то не замислюючись вирушайте в херсонський Urban Cad. Це культурний простір, і його зобов'язаний побачити кожен. Група творчих людей із занедбаної місцевості створила унікальний креативний майданчик. І цим закликає облагороджувати і прикрашати занедбані території, які є в кожному місті. Сьогодні тут проводяться фестивалі і концерти.

Цікавий факт:

Херсон — місто колон. Вас вразить кількість будинків з такою архітектурної конструкцією. Колони ви побачите в центральному РАГСі, і Обласному театрі ім.Куліша, і Свято-Духівському кафедральному соборі з іконами музейної цінності.

ПІШОХІДНА ВУЛИЦЯ

Вулиця Суворова — душа міста. Пішохідна вулиця, яку радять відвідати навіть мешканці міста.

Вул. Суворова

Є туристичні вказівники. У тому числі англійською мовою. Тому не бійтеся заблукати. А якщо ви зупинилися в новому готелі Play мережі Ribas Hotels, то ви завжди можете зателефонувати на рецепцію. Впевнені, вам з радістю розкажуть, де поїсти і що подивитися.

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ

Коли оглянете всі визначні пам'ятки в межах міста, знайдіть час і вирушайте в тур Херсонською областю. Крім банального «поплавати в морі» вам варто:

— з'їздити на Актовський каньйон, який справедливо називають українським Гранд Каньйоном;

Актовський каньйон

— відправитися в винний тур і продегустувати херсонське вино в шато Трубецького;

— потрапити на українські Мальдіви, а саме острів Джарилгач;

Острів Джарилгач

— відкрити заповідний оазис в степу — Асканію-Нову і подивитися на зебр і верблюдів в природному середовищі;

Асканія-Нова

— підкорити найбільшу пустелю в Європі — Олешківські піски;

Олешківські піски

— знайти рожеві озера і зробити фантастичні фото!

Лемурійське озеро

Лемурійське озеро затоки Сиваш — одне з найвідоміших рожевих озер України. Радимо рушати відразу на Іванівську косу — наймальовничіше місце. Вода озера має 35% солі, це дуже високий показник. Навіть вище, ніж в Мертвому морі. Це місце надихає і зачаровує.

Ось таку цікаву Херсонщину побачили ми. Подорож українськими містами однозначно урізноманітнить ваші будні.

Але після такої насиченої пригоди не забудьте гарненько відпочити і виспатися. Готель Play мережі Ribas Hotels з радістю прийме вас в Херсоні. Бронюйте завчасно і приїжджайте.

Пізнавайте Україну з нами. До зустрічі!

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами