А почему бы и да? Буковель летом правильное решение

Є така традиція у всіх людей: на початку року планувати свою відпуску на літній час. Насправді все логічно, адже чому б не дати собі відпочити влітку? Й, частіше за все, вибір падає на щось морське: якнайближче до пляжів, кокосів, бризу.

Проте ми ж подумали, що ця опція під грифом «за замовчуванням», а тому хочемо розповісти про можливість відпочинку там, де нема піску, де свіже повітря та тиша. Все вірно: мова йде про гори та ліса.

Але не варто відразу ж уявляти собі намети та багаття з роями комарів та іншими незручностями подібного виду відпочинку. Ми говоримо про відпустку, а значить і вибір наш впаде на комфортний релакс далеко від шуму міської суєти.

Закарпаття щедро на неймовірні краєвиди. Наприклад, забирущі подихи види села Лазещина, що у Раховському районі. У долині протікає річка, на поверхні якої утворюється туман, молоком розтікається між пагорбів. Це справжній подарунок для очей: українські традиційні будинки, копиці сіна, стежки й, звісно, вид на найвищі вершини Карпат — гори Говерла та Петрос. Все навколо заряджає і надихає.

Тут вас чекають історичні та культурні пам'ятки: Яблуницький перевал (найвищий в Україні), Женецький водоспад, скелі Довбуша, Яремчанський водоспад, сувенірний ринок в місті Яремче, унікальний музей Писанка та музей народного мистецтва Гуцульщини.

А ще тут можна вдосталь насолодитися справжньою домашньою їжею і всілякими лісовими ягодами.

Мабуть, найпопулярнішим місцем відпочинку є найбільший гірськолижний курорт Буковель. Попри те, що йому не так багато років, він може здивувати навіть найзавзятішого мандрівника. По-перше, тут багато лікувальних і бальнеологічних центрів на базі мінеральних вод. По-друге, тут найбільше штучне озеро в Україні - 6,8 га.

Отже: де ж зупинитися і що робити в Буковелі влітку. Розповідаємо.

Що ж, потрібно забронювати номер в готелі або зняти кімнату у господаря. Для цього рекомендуємо продумати місцевість, в якій хотілося б насолоджуватися природою.

Варіантів дуже багато, тому розглядатимемо тільки найпопулярніші та, на нашу думку, найгарніші. Почнемо, мабуть, з водоспаду Шипот, який рохташований у Міжгірському районі. Свою назву диво природи отримало завдяки шуму води, який далеко чується як шепіт. Чим круто? Можна розкинути намет недалеко від водоспаду, насолоджуватися грибною юшкою, звареною на вогнищі, і скупатися в чистих і прохолодних водах.

Тут же, в Межигірському районі, є озеро Синевир, знане своєю глибоководних і тим, що воно знаходиться на висоті приблизно 1000 м над рівнем моря. Подейкують, що відчути всю красу озера можна в похмуру погоду, коли важкі сталеві хмари відбиваються в дзеркальній гладі води. Занурюватися ми не радимо, оскільки температура в водоймі досить низька, а ось насолодитися подорожжю на поромі - обов'язково.

Якщо ви, як і ми, любителі неспішно бродити парками та поетично відпочивати біля озера — для вас місцевість «Воєводино». Вона розташована в селі Тур'я-Пасіка, що в 45 км до Ужгорода і Сваляви. Отже, тут можна покататися на конях, половити рибу, відновитися з допомогою SPA-процедур. Для активних — тут є мотузковий парк. На території є готель для ночівлі.

А якщо вам до душі максимально комфортний відпочинок, щоб все-все пам'ятки в крокової доступності, але й з нотками традицій, — рекомендуємо новенький готель Ribas Bukovel. Тим більше, що він відкриє свої двері якраз влітку 2020. Ribas Bukovel створений для людей, які цінують свій комфорт, шанують традиції, віддають перевагу активному відпочинку разом з сім'єю і хочуть зануритися в таємничу атмосферу гуцульського побуту.

З проживанням розібралися. Що будемо робити?

У Буковелі вам завжди знайдеться чим зайнятися. Якщо ви плануєте приїхати сюди на тривалий період, вашої дитини можна запросто влаштувати в дитячий літній табір. Дорослі ж можуть насолоджуватися тишею біля озера Молодості. Для любителів активного відпочинку тут є і кінні прогулянки, і скеледром, і роуп-джампінг. Можна кататися на велосипедах, можна на оглядових підіймачах. Полюбляєте рибалити? Та взагалі без проблем: рекомендуємо форелеву риболовлю.

Хочете насолодитися історією нашого краю? Тут вас чекають 12 замків і фортець неймовірної краси. Особливо рекомендуємо Підгорецький замок на Львівщині. Прямо до замку веде довга липова алея якою скакав Д'Артаньян в кінострічці «Д'Артаньян і три мушкетери», щоб доставити алмазні підвіски королеви. І нехай інтер'єр замку не зберігся, але екстер'єр — значний.

А що скуштувати?

Закарпаття — це в прямому сенсі окрема країна на території України зі своєю кухнею і підходом до неї в сучасному прочитанні.

І якщо вже ми говоримо про відпочинок влітку 2020 року, то пропонуємо дочекатися відкриття і відвідати новенький ресторан модернової української кухні на території готелю — Lis. Назва повністю відбиває загальну концепцію Ribas Bukovel: гармонія з природою і своїм корінням, заради якої не потрібно їхати далеко від цивілізації та відмовлятися від сучасних благ. У ресторані Lis особлива атмосфера, кухня та інтер'єр — це ті найважливіші складові ідеального відпочинку. До того ж, в оформленні переплетені етнічні мотиви та сучасні тенденції.

Особливо рекомендуємо спробувати крем-суп з лісових грибів, які ростуть прямо тут, в карпатських лісах, і ніжний гусячий паштет з ароматними помідорами.

Що ж, сподіваємося, нам вдалося переконати вас дати шанс літньої відпустки в Буковелі.

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами