Лоукост-перельоти по-українськи

«Якщо ви не встигли накопичити достатньо для перельоту в бізнес-класі — відставити смуток!», — говорять нам представники авіакомпаній. Та ми охоче віримо, адже вони надають нам можливість користуватися лоукост-рейсами в найпопулярніші міста світу з Києва, нащо їм щось приховувати? Але, давайте розберемося.

Що таке «лоукостер»?

Це чуйний авіаперевізник, який пропонує пасажирам неймовірно дешеві перельоти, за умови, що останні відмовляться від традиційних послуг (перевезення багажу, харчування тощо). Єдине, за що ви платите — переліт у точку призначення.

Іноді авіапредставники влаштовують розпродажі та акції, на яких ви можете придбати квиток Київ-Барселона всього за, скажімо, 35 євро. Але дешевих квитків, чесно кажучи, мало, тому шанс його вловити невеликий. Ах, так, інші квитки з лишком окуплять цей атракціон небаченої щедрості: 10 квитків за 35 євро і 90 — за 350. Свого не втратять!

На чому ще економлять lowcost?

Літаки лоукост-представників усі нові, як на підбір, оскільки тут спрацьовує правило «новий краще старого». Це, безумовно, добре для безпеки пасажирів, але ніяк не для їхнього комфорту. Під час проектування враховується економія місця в салоні, тож сидіння розташовані максимально близько один до одного. Іноді відстань, скажімо, між спинкою одного крісла і спинкою наступного складає приблизно 75 сантиметрів. Для порівняння, у літаках American Airlines відстань між спинками досягає 90 сантиметрів і більше.

На вартість перельоту впливає також аеропорт, у якому приземлиться літак. Чим ближче до центру міста він розташований — тим більший аеропортовий збір, що безпосередньо впливає на вартість квитка. Бюджетні компанії обирають аеропорт якнайдалі (аби дешевше) від міста, а пасажиру доведеться добиратися до центру півтори години електричкою.

Економлять представники та на зустрічі пасажирів біля трапу: очікувати на вас автобус не буде, ще й «рукавом» не дістатися до термінала. І так, покидати літак доведеться хутко, адже швидкість посадки нових також впливає на обіг грошей: чим більше рейсів на день зробить транспорт, тим більше грошей він заробить.

На персоналі економлять не тому що жаднюги, а тому що реєстрація на рейс в аеропорту досить дорога. Погодьтеся, ви віддасте перевагу зробити все самостійно онлайн, заощадивши в деяких випадках 50 євро. А значить і в стійці з реєструвальним персоналом нема потреби.

Як не переплатити за лоукост?

Аби не потрапити на додаткові витрати, завжди дивіться, де ви купляєте квиток. Найкраще, звісно, робити це на офіційному сайті лоукост-представника. В Україні це Ryanair, наприклад.

Нагадаємо, що реєстрація на рейс в аеропорту платна (від 30 до 50 євро), тому обов’язково зареєструйтеся на сайті авіакомпанії. Про це, зазвичай, представники нагадують за декілька днів в електронному листі. Це ж стосується й харчування: замовте та оплатіть їжу заздалегідь, у літаку ви заплатите за те ж удвічі більше.

Ретельно вивчіть правила, пов’язані з перевезенням вантажу. Завжди є нюанси, про які ніхто не здогадується, а потім доводиться платити, наприклад, за перевезення сумки розміром понад 75 сантиметрів.

Дізнайтеся, куди саме прилітає лоукостер. Як ми вже писали, іноді дорога з аеропорту в точку призначення коштує більше, ніж ви зекономили на квитку.

Висновок: чи варто літати лоукостерами?

Лоукостер — це надзвичайно економічний варіант для бюджетного перельоту, якщо ви летите з мінімальною кількістю речей, на зворотному боці не повезете тонну шоколаду, за час перельоту не встигнете зголодніти та вам однаково, хто з вами поруч сидітиме в літаку.

! Кожна доплата робить вартість квитка на лоукост-літак рівною квитку традиційної авіакомпанії.

Гарного вам відпочинку!

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами