ТОП-6 місць для літнього відпочинку на Закарпатті

Чарівне Закарпаття є одним із найпопулярніших туристичних напрямків в Україні. Цей дивовижний край приваблює гостей передусім своєю унікальною природою, безліччю можливостей для активного відпочинку, а також стародавніми пам’ятками національної історії й культури. Завдяки курортному різноманіттю та розвиненій інфраструктурі, Закарпаття є відмінним місцем для відпочинку не лише взимку, а й улітку. Тим більше, що навіть сьогодні, під час війни, регіон залишається одним із найбезпечніших в Україні. Тож пропонуємо ТОП-6 місць в Українських Карпатах, де ви можете цікаво та з користю провести час і оздоровитися.

1. Берегове – термальні джерела та молоде вино

Берегове – це справжній туристичний оазис на Закарпатті. Місто із затишними вуличками та провінційним шармом, де можна насолодитися романтичною атмосферою, відновити душевну рівновагу й отримати заряд енергії. Тут є все для ідеального відпочинку: від лікувальних термальних джерел до автентичної кухні, від свіжого повітря до мальовничої архітектури та гостинності місцевих жителів. Місто відоме передусім своїми унікальними мінеральними джерелами, аналогів яких майже не знайти у світі – вони є лише в Новій Зеландії, Ісландії, на Сахаліні та Камчатці. Термальні води, насичені корисними мінералами, мають завжди комфортну температуру – близько 360 С. А їхні лікувальні властивості показані для людей із серцево-судинними, обмінними, дерматологічними, ендокринними та нервовими захворюваннями.

Окрім термальних вод, Берегове славиться своїм вином, адже це центр виноробства на Закарпатті. Тут можна не лише скуштувати різноманітні сорти вина, але й дізнатися більше про історію виноробства в місцевому музеї, розташованому в колишньому родовому маєтку родини Бетлені.

2. «Буковель» – активний відпочинок та екстремальні розваги

Залишаючись найвідомішим в Україні зимовим курортом, «Буковель» не є нудним і протягом літнього періоду. Улітку село Поляниця Івано-Франківської області перетворюється на справжній рай для любителів активного відпочинку та екстремальних розваг. Відчути адреналін можна на найдовшому в Україні тролеї – швидкісний спуск по нахиленому тросу, довжиною 1130 метрів, нагадує реальний політ, який триває близько 100 секунд, даруючи незабутні враження. Крім того, для тих, хто любить екстремальні відчуття, «Буковель» пропонує:

  • найвищу станцію роуп-джампінгу в Україні, заввишки майже 30 метрів;
  • найдовший у світі «Bike zip» – безпечний проїзд на велосипеді на висоті 30 метрів над «Озером Молодості» трасою понад півкілометра;
  • родельбан «Speed fun» – 1500 метрів захоплюючого спуску, який можна здійснити як самостійно, так і в тандемі.
  • гірський картинг – зручний та безпечний триколісний карт дозволяє здійснити спуск по спеціально обладнаній трасі довжиною близько 2 км.

А охочих зануритися в повсякденне життя гуцулів очікує етнопарк «Гуцул ленд» – це інтерактивний скансен, де ви зможете власноруч змолоти борошно, виткати рушник, приготувати овечий сир і взяти участь у майстер-класах народних ремесел. Чудовим доповненням вашого дозвілля стануть контактний зоопарк і архітектурні пам’ятки XIX століття. Якщо ж для проживання в Карпатах ви оберете один із готелів міжнародного готельного оператора Ribas Hotels Group – WOL.07 by Ribas , Ribas Karpaty , Graal Resort by Ribas , Helios by Ribas або Didukh eco-hotel and spa – ваш відпочинок обіцяє бути не лише захоплюючим, але й стовідсотково комфортним. Адже тут подбають про кожну деталь, щоб забезпечити вам максимальний відпочинок та задоволення. Для тих, хто мріє про відпочинок наодинці з природою також доступний формат глемпінгу – проєкт Ribas Glamping Mandra із затишними двомісними глемпами на висоті понад 900 метрів.

3. Свалява – оздоровчий та гастро-туризм

Свалява розташована у мальовничій долині біля підніжжя гори Крихай, на місці злиття двох гірських річок – Латориці та Свалявки. Особливою атракцією місцевості є оголені гірські породи синього кольору, які сформувались ще до льодовикового періоду. Це місце ніби створене для відпочинку душею й тілом. Тим не менш, Свалява приваблює туристів не лише своїми чудовими краєвидами та свіжим гірським повітрям, але й цілющими мінеральними джерелами та гастрономічними традиціями.

Найвідоміші місцеві джерела «Лужанська» та «Поляна» за їхні оздоровчі характеристики часто порівнюють із водами «Боржомі». Тож місце є справжньою знахідкою для тих, хто потребує профілактики та лікування різноманітних захворювань, зокрема шлунково-кишкового тракту.

Водночас бальнеологічний курорт дозволяє поєднати оздоровлення з приємним відпочинком та насолодитися місцевими гастрономічними традиціями. І, будьте впевнені, смакова насолода від угорської та закарпатської кухонь не залишить байдужим жодного відвідувача.

4. Закарпатське «Мертве море» Солотвино

Солоні озера Солотвино – це закарпатський аналог Мертвого моря, де можна не лише насолодитися цілющими водами, але й зануритися в атмосферу спокою та гармонії, яку дарують природа та історія цього краю. Місцеві озерні води не поступаються ізраїльському тектонічному озеру й мають потужні цілющі властивості, що допомагають забути про симптоми астми, бронхіту, алергії та інших респіраторних захворювань.

Особливою популярністю у відвідувачів користується солоне озеро Кунігунда, де можна побачити унікальне природне явище – як на поверхню виходить кам'яна сіль. Крім того, до пам’яток, які варто відвідати, опинившись у цьому дивовижному місці, відносяться городище ІІ-І століть до н.е., музей історії копалень солі та стара солекопальня епохи Римської імперії.

5. Мукачево – місто старовинного романтизму

Мукачево, чарівне містечко на Закарпатті, славиться своєю багатою історією та неповторними архітектурними пам’ятками. Це місце, де минуле органічно переплітається з сучасністю, створюючи унікальну атмосферу. Тут ви знайдете численні історичні будівлі, що зберегли свій автентичний вигляд. Серед них греко-католицький монастир св. Василя Великого, Свято-Миколаївський жіночий монастир, неоготична міська ратуша та старовинний костел св. Мартина, який вважається покровителем міста та засновником капеланства. Справжньою перлиною Мукачева є замок Паланок, який височіє на 70 метрів над містом на горі вулканічного походження. Його будівництво розпочалося у XIV столітті й було завершено наприкінці XVII століття. Замок витримав безліч облог і став символом незламності та сили мешканців. На його території розташований музей, а оглядові майданчики замку пропонують захоплюючі види на околиці.

Особливої атмосфери місту додають чисельні невеликі скульптури, які прикрашають вулиці. До речі, подейкують, що вони мають ще й магічні властивості. Тож, завітавши до замку Паланок, обов’язково загадайте бажання, тримаючись за бронзовий палець Федора Корятовича, а в центрі міста – не забудьте потерти ґудзик на куртці бронзового «Сажотруса» та вишеньку на торті «Учня кондитера».

6. Синевирське озеро – «Морське око» Карпат

Однією з найбільш чарівних та привабливих природних пам'яток Закарпаття є високогірне озеро Синевир, яке часто називають «Морським оком» Карпат. Це озеро розташоване на території колишнього Міжгірського району Закарпатської області й лежить на висоті 989 метрів над рівнем моря. Науковці вважають, що озеро Синевир сформувалося приблизно 10 000 років тому після завершення льодовикового періоду внаслідок потужного землетрусу. Площа поверхні Синевирського озера становить близько семи гектарів. При цьому максимальна глибина водойми досягає 22 метрів, а середня – 8,2 метри. Вода в озері Синевир відзначається своєю чистотою та незвичайним смаком через відсутність хлоридів. Літні місяці прогрівають поверхневу воду до температури лише +20ºС, а на глибині вона залишається прохолодною, з температурою близько чотирьох-п'яти градусів за Цельсієм. Це робить озеро унікальним місцем для купання, адже навіть у спекотні дні його води залишаються освіжаючими. 

Відпочивайте разом з Ribas Hotels Group!

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами